Herstellen van Paniekaanvallen

Hartelijk welkom!

Michel Lahaye AngstvrijBedankt voor je vertrouwen én interesse.

Wat knap en moedig dat je eindelijk iets aan die ellendige paniekaanvallen wil doen.

Het is een understatement om te zeggen dat paniekaanvallen je leven enorm kunnen verpesten. 

En geloof me … ik kan er (helaas) ook uit eigen ervaring over meespreken.

Jaren geleden zag mijn leven er helemaal anders uit dan nu:

 • Aanhoudende, intense paniekaanvallen (uit het niks)
 • Dromen over paniek
 • Wakkerschieten in paniek
 • Piekeren over mijn toekomst (het beste ligt achter me)
 • Hopeloosheid
 • Neerslachtigheid
 • Derealisatie en depersonalisatie

Net als jij had ik ook al heel wat geprobeerd (zonder veel resultaat). En al dat goedbedoeld advies dat ik toen kreeg, hielp ook al niet. Meer nog … na elke consultatie of na het doorploegen van (alweer) een nieuw zelfhulpprogramma, had ik het gevoel nog meer een hopeloos geval te zijn. Wat voor een psycholoog was ik eigenlijk als ik nog niet eens in staat was om mijn problemen op te lossen?

 • “Wil je dan niet beter worden” (hoorde ik al eens zeggen).
 • “Waarom voer je niet gewoon de oefeningen uit” (vroeg een gedragstherapeut).

Ik had heel vaak het gevoel niet begrepen te worden. En dat was niet omwille van de onmenselijkheid van hulpverleners, maar vooral omwille van het gebrek aan échte voeling met het onderwerp. Ik ondervond al snel dat het één ding is om iets te weten over paniek maar een volledig ander ding om er zelf 24/24 meet te moeten leven.

Met Angstvrij – en deze eCourse – wil ik het graag anders aanpakken. “Wat zou ik toen nodig hebben gehad?” Of … “wat zou IK nu tegen mijn jongere IK kunnen zeggen”?

Dit programma is dus veel meer dan enkel wat simpel advies of wat trucjes. Het gaat wél over een filosofie die ik doorheen de jaren heb ontwikkeld en verfijnd. Eerst als patiënt, dan vanuit mijn beroep als klinisch psycholoog.

Het is mijn overtuiging dat er altijd hoop is. Het is niet jouw fout dat het vaak moeilijk loopt. Het ontbreekt je enkel aan een aantal wezenlijke inzichten om je paniekaanvallen van binnenuit aan te pakken.

Boek nu je levenslange toegang en zet de eerste stap naar herstel van paniekaanvallen en sluimerende angst.

Wat zal je allemaal leren?

In het eerste deel gaan we in op WAT paniekaanvallen precies zijn (en vooral ook wat ze niet zijn). Deze uitleg gaat veel verder dan het klassieke verhaaltje “je dient ermee te leren leven” of “het is maar angst”.  

Om paniekaanvallen te overwinnen hebben we namelijk eerst een sluitende verklaring nodig.  Een verklaring die DIEP blijft kleven en die steek houdt. Zonder deze DOORVOELDE overtuiging dat ECHT alles “OK” is, is het namelijk behoorlijk lastig om in actie te schieten en – ik zeg maar iets – exposures te doen met je gedragstherapeut. Herkenbaar?

In dit deeltje gaan we in op een aantal manieren om beter met angst om te gaan. Je leert zo om minder olie op het (angst)vuur te gooien en de angstcirkel te doorbreken. We bekijken ook manieren om met angst om te gaan zowel VOOR, TIJDENS als NA een trigger. 

Deze stap gaat trouwens ALTIJD hand in hand met de voorgaande inzichten.

Het herstellen van paniekaanvallen is namelijk veel méér dan het louter toepassen van technieken.  

Misschien heb jij ook wel uitleg gekregen van je therapeut over wat angst is en hoe deze behandeld kan worden, bijvoorbeeld door middel van exposure-oefeningen. Toch kan het zijn dat je nog niet helemaal gerust bent over je behandeling.

Het is daarom belangrijk om niet alleen te werken aan het verminderen van de symptomen, maar ook om te begrijpen waarom jij angst ervaart.

Het beantwoorden van deze waarom-vraag kan je helpen om een groter en zingevend kader te krijgen voor je angst en om op een dieper niveau te werken aan het overwinnen van paniekaanvallen.

Wat zijn de voordelen van het programma?
Vaakgestelde vragen
 • Inhoudelijk dezelfde boodschap maar makkelijker raadpleegbaar
 • Video's kan je herbekijken (een LIVE vorming is al wat lastiger :))
 • Levenslange toegang tot het programma (inclusief updates)

Het grote verschil met de LIVE training zit 'em natuurlijk in de interactie met mij en de deelnemers die je niet hebt bij online video's.

Het is echter wel mogelijk om suggesties te doen voor de verbetering van het programma.

Neen! Je hoeft je zeker niet te schamen als je op dit moment medicatie neemt. Iedereen heeft andere uitdagingen en soms is het gewoon nodig je te laten ondersteunen met medicatie. Het moet doenbaar blijven!

Dit programma kan gevolgd worden zonder of met medicatie. Je haalt er met andere woorden altijd iets uit.

Nee hoor, de inzichten die je hier zal leren sluiten net erg goed aan bij een bestaande therapie en kunnen deze effectiever maken.

De ervaring leert dat na een vorming mensen vaak beter weten waarom de hulpverlener voor een bepaalde aanpak kiest. Dit verhoogt vaak net hun motivatie.

Natuurlijk! Iedereen die ooit cliënt is geweest in de praktijk, kan dit programma gratis krijgen.

Stuur me gewoon een mailtje en ik breng alles in orde.

Zeker en vast! Contacteer me gerust als je ooit al eens een vorming rond paniekaanvallen hebt gevolgd bij.

Je krijgt dan gratis toegang tot het programma (inclusief alle updates).

Helaas, de voorwaarden voor (bijvoorbeeld stukje terugbetaling) hebben enkel betrekking op individuele sessies.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om reductie te krijgen dus via je verzekering of ziekenfonds.

Zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om me te contacteren.