Overwin Je Sociale Angst in 3 Stappen (LIVE Webinar Series + Oefeningen)

Ontwikkel Zelfvertrouwen
In Groepen / Op het werk / In Dates / Bij Presentaties …

Vrouw met veel zorgen, piekeren, angstJe ongemakkelijk voelen als je nieuwe mensen leert kennen of op een vergadering dient te spreken is heel normaal en herkenbaar. Ook op date gaan of zelfs bij vrienden uitgenodigd worden, kan soms flink wat spanning geven.

Je wil dus wel ergens veranderen en dingen opnieuw doen … maar je vertrouwt het nog niet helemaal. Want, Michel, … wat als ik dan toch iets fouts zal zeggen of iets vreemd zal gaan doen? Dat kan toch altijd? Wat als ik nu iets heel gênants zeg en daarbij uitgelachen, bekritiseerd, geklasseerd of regelrecht afgewezen te worden?

Als je je in dit voorbeeld herkent, dan is de kans groot dat je last hebt van een sociale angststoornis … de meest voorkomende angstproblematiek van allemaal!

Maar vrees niet … sociale angst is echter geen ziekte!  Je kan – door de juiste stapjes in volgorde te volgen – zeker gaan van een heel angstig en schuchter persoon naar een zelfverzekerde spreker, vriend, collega en partner. Iemand die niet ongemakkelijk wordt van stiltes, vlot aan zijn woorden kan geraken (of op zijn minst een ludiek grapje kan maken als dit niet 100% gaat – dit gebeurt me namelijk ook vaak!).

WEBINAR SERIES
Sociale Angst Overwinnen

79,00 EUR

Wat zal ik je leren?

  • In een (nieuwe) groep mensen met vertrouwen aanspreken.
  • Omgaan met stiltes (zonder te beginnen flippen).
  • Omgaan met opkomende fysieke uitingen, overspoelende gedachten, …
  • (Authentiek) zelfvertrouwen opbouwen (neen, je bent niet saai en je bent al helemaal geen loser!)
  • Hoe je voor jezelf kan zorgen – ook als het even minder gaat – en altijd een superduidelijk pad hebt om op terug te vallen.

Van nu … naar je einddoel

  • Persoonlijke vragenlijst bij aanmelding die je verwachtingen en specifieke doelen in kaart brengt. Wat wil je bereiken? Wat heb je al gedaan? Wat zijn je obstakels? Met welke vrezen zit je?
  • Specifieke oefeningen en werkbladen die je tussen de online momenten uitvoert.
  • Precieze antwoorden op vragen rond alle mogelijke obstakels, klachten en uitdagingen op je pad naar heling.

Deelnemers zeggen ...

“Ik wist al tamelijk wat over angsten maar de workshop was voor mij persoonlijk de moeite waard. Vooral hoe Michel alle inzichten stap-voor-stap samennam in één groot en duidelijk geheel was best wel verrassend. Wat me het meest raakte, was de link die de trainer legde met zijn persoonlijke ervaringen. Het gaf me het gevoel dat ik niet alleen was en dat er hoop was. Bovendien zorgde de humor ervoor dat ik me kon ontspannen en zelfs kon lachen. Het contact met andere deelnemers was ook heel ontwapenend. Echt een aanrader.”

Sara
Deelneemster
 

“Ik was een beetje sceptisch voordat ik aan de workshop deelnam, maar mijn twijfels verdwenen snel. De trainer sprak op een persoonlijke en authentieke manier, wat me direct op mijn gemak stelde. Het voelde alsof ik in een veilige omgeving was om over dit delicate onderwerp af en toe ook iets te delen (al is niks verplicht). Wat ik vooral waardeerde, was dat de trainer geen belerende toon of houding had. Er was ruimte voor eigen interpretatie en er werd niet gemoraliseerd. Ik heb weer enorm veel bijgeleerd en ben dankbaar voor deze ervaring en voor al het puzzelwerk dat aan deze workshop is voorafgegaan!”

M.
Deelnemer

Na 7 jaar o.a. schematherapie en EMDR behandeling ben ik heel blij deze vorming te hebben gevolgd door uw heldere uitleg over hoe angst ontstaat en hoe het angstmechanisme werkt èn zelfzorg belangrijk is. In mijn therapie behandelingen is die link in 7 jaar niet gemaakt. Enkel dat inzicht maakte het voor mij al de moeite waard.

José
Deelnemer

Wie Ben Ik?

Welkom trouwens! Mijn naam is Michel Lahaye en ik ben een erkende klinisch psycholoog gespecialiseerd in het behandelen van angststoornissen en (complexe) PTSS bij volwassenen.  Naast +10 jaar praktijkervaring heb ik ook zelf persoonlijk ervaring gehad met intense paniekaanvallen, slepende angst en depersonalisatie/derealisatie. Of om het met een grap te zeggen: “hier is ne mens die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken”. 

Soit, in mijn praktijk als psycholoog begeleid ik dus volwassenen met uiteenlopende angstproblemen (angststoornissen) zoals paniekaanvallen, sociale angst, piekeren, OCS maar ook met (complexe) posttraumatische stressstoornis en hechtingsmoeilijkheden.  Doorheen de jaren heb ik hiervoor tal van opleidingen, supervisies & intervisies en congressen gevolgd in binnen- en buitenland (CGT, EMDR, ACT, Mindfulness, schematherapie, …). Ik ben gepassioneerd door het onderwerp en gebeten om te weten. 

Ten slotte ben ik ook docent Psychologie in de richting Toegepaste Psychologie (AP Hogeschool). Een fijne combinatie met de praktijk! Meer informatie over mij en alle gevolgde trainingen, beroepsverenigingen en certificatie kan je trouwens hier vinden.  

Credentials

FAQ

Good question!

De focus van deze cursus ligt hoofdzakelijk op het omgaan met angst in allerlei sociale situaties, maar besteed soms ook aandacht aan andere klachten zoals andere angsten zoals  neerslachtigheid, …

Niemand valt met andere woorden “perfect” in een bepaalde angst-uiting, maar dat hoeft vooruitgang zeker niet in de weg te staan. We bekijken het telkens individueel wat we kunnen doen!

Deze cursus is gebaseerd op de belangrijkste inzichten uit verschillende therapeutische stromingen, klinische ervaring en persoonlijke inzichten. Het brengt met andere woorden het beste van alle werelden naar de cursus.

Dat gezegd zijnde heeft iedereen natuurlijk een ander parcours en andere klachten die ervoor kunnen zorgen dat het voor persoon X langer kan duren dan voor persoon Y.

Staar je daar echter niet op blind! Wat telt is de weg die je aflegt (en die geven we je zeker mee).

Of nog: 100% herstel kan niemand beloven (dat is charlatan- achtig) … maar als je een brein hebt, is er geen reden om aan te nemen dat je geen significante vooruitgang kan boeken!

Staar je best ook niet te veel blind op hoeveel hulpverleners je zelf al hebt versleten. Het gebeurt vaak dat mensen verschillende keren dezelfde “type” van hulpverlening ervaren. Deze cursus wil daar een verschil in maken. Uiteraard kan je deze inzichten ook perfect combineren met bestaande therapie. Zeker als het gaat over het werken aan de onderliggende oorzaken van je angst!

Wees dus steeds mild met jezelf, volg de stappen op jouw eigen tempo, leer steeds meer bij en do it! Je kan het! Succes!

Fair question! Ik ben een erkend klinisch psycholoog die zich specialiseert in de behandeling van angststoornissen bij volwassenen.

Kijk gerust even op deze pagina om alle bijscholingen, certificaties en basisdiploma’s te raadplegen en aarzel niet om me een berichtje te sturen als je meer informatie wenst.

Aangezien we werken in kleine groepjes bestaat er bij sommige mensen de vrees om iets te “moeten” delen. 

Weet dat dit helemaal niet moet als je dat echt niet wil (al wil ik het wel graag aanmoedigen om het meeste uit dit programma te halen en alvast een stukje vermijding aan te pakken).

Absoluut! Iedereen die te maken heeft met angst is welkom in de cursus. 

Je beslist natuurlijk zelf waar je je goed mee voelt en wat je wil delen over jezelf.

Tot op heden bestaat er helaas geen mogelijkheid tot terugbetaling. Dit aanbod is namelijk geen individuele therapie of groepstherapie.

Voor terugbetaling (bv: individuele therapie) dien je ook aangesloten te zijn bij de conventie. Veel psychologen hebben er echter voor gekozen dit niet te doen.

Ja zeker, bij de inschrijving heb je de mogelijkheid aan te duiden of je een factuur wenst. 

PS: Er is trouwens geen BTW- tarief toegepast omdat ik als kleine onderneming ben vrijgesteld van BTW (artikel 64bis).

Op deze pagina kan je meer informatie vinden over de voorwaarden. Je krijgt ook een link te zien naar de voorwaarden bij de inschrijving.

Nog een vraagje?

Zit je nog met een specifieke vraag over deze vorming? Neem dan gerust eens contact op. Alvast erg bedankt voor je interesse en veel moed & succes!

Warme groet
Michel