Doorverwijzers

Oplossing voor wachtlijsten

Ben je arts ofMichel Lahaye Klinisch Psycholoog Angst Leuven psychiater en heb je – net als ik – te kampen met grote wachtlijsten (volwassenen)? Vind je het ook moeilijk om psychologen te vinden naar wie je betrouwbaar kan doorverwijzen?

Ben je een collegapsycholoog en zoek je een aanvullende begeleiding onder de vorm van (online) workshops voor jouw patiënten met angststoornissen?

Dan is mijn onderbouwde vormingsaanbod een waardevolle piste.

Wat bied ik (en wat niet)

Wie ben ik?

Inhoudelijk

Alle (online) programma’s bestaan uit een onderbouwde combinatie van:

In het eerste deel gaan we in op wat een paniekaanval, sociale angst, gegeneraliseerde angststoornis of PTSS precies is. 

Om angst te overwinnen heeft jouw patiënt namelijk eerst een sluitende verklaring nodig. Een verklaring die diep blijft kleven en die steek houdt. Zonder deze doorvoelde overtuiging dat echt alles “OK” is, is het namelijk behoorlijk moeilijk voor patiënten om in actie te schieten (en niet te vermijden).

In dit stuk leggen we dus uit wat angst is, hoe je het kan ontmaskeren, wat de symptomen zijn. We gaan ook in op moeilijke cognities, kernovertuigingen en rampscenario’s rond angst

In dit deel gaan we in op een aantal manieren om beter met angst om te gaan. Je leert zo om minder olie op het (angst)vuur te gooien en voor een groot stuk de angstcirkel te doorbreken. We bekijken ook manieren om met angst om te gaan zowel voor, tijdens als na een trigger. 

Deze stap gaat hand in hand met de voorgaande inzichten.

Het herstellen van paniekaanvallen is namelijk veel méér dan het louter toepassen van technieken.  

In dit deel gebruiken we inzichten vanuit CGT en ACT (defusietechnieken, …).

Misschien heb jij als hulpverlener uitleg geven over wat angst is en hoe deze behandeld kan worden, bijvoorbeeld door middel van exposure-oefeningen.

Toch kan het zijn dat je cliënt niet helemaal gerust is over de te nemen stappen.

Daarom is het  belangrijk om niet alleen te werken aan het verminderen van de symptomen, maar ook om te begrijpen waarom iemandangst ervaart.

Het beantwoorden van deze waarom-vraag kan je helpen om een groter en zingevend kader te krijgen voor je angst en om op een dieper niveau te werken aan het overwinnen van paniekaanvallen.

Voor dit deel maken gebruik van inzichten uit schematherapie. Angsten hebben namelijk vaak hun oorsprong in hechting en/of pijnlijke levensgebeurtenissen.

FAQ

Absoluut! Iedereen die te maken heeft met angst is welkom in de cursus. Je beslist natuurlijk zelf waar je je goed mee voelt en wat je wil delen over jezelf.

Verschillende collega’s hebben reeds deelgenomen aan de workshops. 

Ja zeker, als je vanuit professioneel oogpunt de vorming wil volgen, dan heb je de mogelijkheid aan te duiden of je een factuur wenst. 

PS: Er is trouwens geen BTW- tarief toegepast omdat ik als kleine onderneming ben vrijgesteld van BTW (artikel 64bis).

Tot op heden bestaat er helaas geen mogelijkheid tot terugbetaling. Dit aanbod is namelijk geen individuele therapie of groepstherapie.

Voor terugbetaling (bv: individuele therapie) dien je ook aangesloten te zijn bij de conventie. Veel psychologen hebben er echter voor gekozen dit niet te doen.

Contact opnemen

Adres

Michel Lahaye
Lodreef 42*
3010 Kessel-Lo

(*) Opgelet … de vormingen gaan niet door in de praktijk, maar op een andere locatie! Kijk dit altijd na!